28. MÁJ 2016

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky

Bezlepková alternatíva skvelej tortičky na nedeľné popoludnie. 

Potrebujeme

  • 170 g ryžovej múky
  • 130 g kokosovej múky
  • 110 g amarantovej alebo pohánkovej hladkej múky
  • 330 g bieleho jogurtu
  • 150 g masla živočíšneho  82%  (rozpusteného, nie horúceho)
  • 3 vajíčka
  • 50 g mandľové lupienky bio
  • 1 lyžica veľkých kokosových lupienkov na dekoráciu
  • 500 g strúhaných jabĺk
  • 100 g kokosového cukru 
  • 30 g prášku do pečiva
  • 1 malá lyžička škorice

Postup

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt a nahrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a zľahka premiešavame. Pridáme mandle (časť odložíme na dekoráciu povrchu)  a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 až 30 cm. Povrch ozdobíme mandľovými a kokosovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre 50 minút až hodinu. Či je cesto upečené, vyskúšame drevenou špajdľou.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Krupicovo-tvarohový koláč s čerešňamiKrupicovo-tvarohový koláč s čerešňami

Koláčik stvorený na príjemné sobotné ničnerobenie. 

 

Svieža ovocná bublaninaSvieža ovocná bublanina

Táto bublanina je sladká vďaka medu a príjemne kyslá vďaka černiciam a čučoriedkam. 

 

Kokosová kaša s bielou čokoládouKokosová kaša s bielou čokoládou

Zapojte zmysly a skúste si v ústach predstaviť jemný kokos s rozpúšťajúcou sa bielou čokoládou.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.