16. JUN 2016

Kváskové bezlepkové šišky

Šišky, ktoré si zamilujete.

Suroviny

  • 200 g hotového kvásku (kukuričný kvások základný, prikŕmený na noc kukuričnou múkou 100 g, 100 ml vody)
  • 100 g tapiokovej múky
  • 50 g celozrnnej ryžovej múky
  • 50 g pohánkovej múky
  • 1 vajíčko
  • 4 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 50 g masla
  • 1 kopcovitá lyžica psyllia
  • 100 ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)

Suroviny

Suroviny na cesto som si zmiešala a nechala kysnúť minimálne 5 hodín a viac – záleží od sily a kondície kvásku.  Na doske, spolu s jemným pridaním celozrnnej ryžovej múky, som vypracovala cesto, vyvaľkala a vykrajovala menšie šišky. Niektoré som spravila plnené – na jedno koliesko som dala džem a druhým kolieskom prikryla, a opäť prešla vykrajovačom, a tak sa mi to spojilo. Alebo môžete spraviť aj guľôčku. Nechala som ich ešte podkysnúť, možno aj hodinu na doske – tie, čo som išla vyprážať a tie, ktoré som piekla v rúre, som nechala na plechu vo vyhriatej rúre asi 30 minút.

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makové jednohubkyMakové jednohubky

Mak je plný výživných látok.

 

Cviklové browniesCviklové brownies

Cvikla a čokoláda? Chutia výborne, veď skúste. 

 

Avokádovo-čokoládový koláčAvokádovo-čokoládový koláč

Lahodný koláč pre všetkých, ktorí radi maškrtia. 

 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kváskové bezlepkové šišky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.