Poctivý tvarohový koláč s medom a jablkami
Jabĺčka v kombinácii s medom, mandľami, hrozienkami a kvalitným tvarohom chutia výnimočne.
SUROVINY
Cesto
- 250 g múky špaldovej
- 120 g masla
- 1 KL škorice
- 2 PL medu
- štipka soli
- 1 vajce
Náplň
- 3 x 250 g balenia jemného plnotučného tvarohu
- asi 3 až 4 PL medu
- 100 g masla
- 50 g škrobovej múčky
- nastrúhaná citrónová kôra
- 4 vajcia
- 3 PL citrónovej šťavy
- hrsť premytých hrozienok
Na zdobenie
- 6 až 7 jabĺk, olúpaných a nakrájaných na tenké mesiačiky
- 2 PL masla
- 2 PL medu
- hrsť mandľových lupienkov
POSTUP
Z ingrediencií vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme ho polhodinku chladiť. Zatiaľ vymiešame tvaroh s maslom, škrobovou múčkou, medom, citrónovou kôrou, šťavou a žĺtkami. Potom do zmesi zapracujeme vyšľahané bielky a hrozienka.
Cesto rozvaľkáme cez fólie, vyložíme ním tortu (aj boky) a vylejeme naň tvaroh. Jabĺčka opečieme na rozpustenom masle s medom, poukladáme na tvaroh, posypeme mandľami a pečieme v rúre pri 175 stupňoch.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/11/poctivy-tvarohovy-kolac-s-medom-jablkami.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Neviete, čo s prezretými banánmi? Alebo sa snažíte dostať do detí aspoň kúsok banánu a odmietajú ho tak, ako tie moje?
Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami
Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí!
Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami
Máte doma amarant a neviete, čo s ním?