1. MAR 2016

Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Máte doma amarant a neviete, čo s ním? 

SUROVINY

  • 500 g amarantu
  • 2 PL škorice
  • slivky
  • jablká
  • mak

POSTUP

Do hrnca som dala amarant, slivky a jablko. Pridala som asi 2 PL škorice a varila asi 30 minút. Žiaden cukor ani sladidlo. Asi o 15 minút som dosypala za hrsť maku.

Slivky som z hustej kaše vytiahla pinzetou, vybrala kôstky a vhodila späť. Jasné, že si to môžete uľahčiť a slivky odkôstkovať, aj jablko očistiť, ešte pred varením. Vrch som ozdobila uvareným jablkom, mandľami a poliala agáve, topinaburovým alebo javorovým sirupom a pridala horkú čokoládu.

Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Odporúčam pridať pri varení agar-agar, zmes bude dobre držať tvar. 

Zdroj receptu: Henrieta Peškovičová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Celozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtomCelozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtom

Máte chuť osladiť si tieto pochmúrne dni? Zdravé a chutné palacinky nesklamú nikdy.

 

Makový koláč so slivkami a orieškamiMakový koláč so slivkami a orieškami

Tento koláč si zamilujete.

 

 

Šťavnatý “apple pie”Šťavnatý jablkový koláč

Dobrým jablkovým koláčom nemôžete nikdy nič pokaziť. 


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.