9. MAR 2016

Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí! 

SUROVINY

  • použila som plech veľkosti 35 x 24 cm (asi 16 porcií)
  • 1 šálka pšena 
  • 2 vajíčka, 1 žĺtko
  • 2 PL medu
  • škorica
  • ovocie podľa chuti: ja som použila jablká, sušené hrozienka, sušené slivky
  • 30 g roztopeného masla

POSTUP

Pšeno opakovane sparte vriacou vodou (aspoň 3-krát), nechajte ho okvapkať. Varte vo vriacom, osolenom sójovom mlieku pri stálom miešaní asi 10 minút, pokým sa mlieko nevyparí. Následne stiahnite z platne, primiešajte 2 lyžice medu a škoricu, a nechajte pod pokrievkou 15 minút dôjsť. Do uvareného pšena vmiešajte vajíčka a maslo. Pridajte ovocie – jablká, sušené hrozienka, sušené slivky. Cesto vlejte do vopred pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte asi 30 minút vo vopred vyhriatej rúre. 

Zdroj receptu: Zuzana Benčová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Makový koláč so slivkami a orieškamiMakový koláč so slivkami a orieškami

Tento koláč si zamilujete.

 

 

Pohánkové hniezdoPohánkové hniezdo

Pohánku som varievala už od môjho detstva.

 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.