Parížske rožky
Už pomaly premýšľate nad vianočným pečením? Máme tu pre vás ďalšiu skvelú inšpiráciu.
Cesto:
- 2 bielka
- 100 g pomletých orechov (50 g vlašských, 50 g lieskovcov)
- 50 g kokosového cukru (nízky glykemický index)
Postup:
Bielka vyšľaháme do peny, pridáme orechy a cukor a premiešame. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a vytláčame asi 3 – 4 cm rožky na plech pokrytý papierom na pečenie. Netreba ich dávať ďaleko od seba, pri pečení už nenarastú. Z tejto dávky vychádza asi 1 plech. Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov asi na 20 minút, je to však individuálne podľa typu rúry, rožky by nemali stmavnúť. Cesto treba len tak dobre vysušiť.
Krém:
- 100 g masla
- 2 lyžice kakaa (alebo môžete skúsiť roztopiť aj horkú čokoládu)
- 2 žĺtka
- 40 g kokosového cukru
- štipku škorice – môžete pridať a nemusíte, škorica však znižuje hladinu cukru v krvi a pri pravidelnej konzumácii zlepšuje inzulínovú rezistenciu
Postup:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme nad parou na hustejšiu penu, odstavíme z vodného kúpeľa a šľaháme do vychladnutia. Vajíčkovú penu zmiešame s maslom a kakaom, dáme ju do cukrárskeho vrecka a naplníme vychladnuté rožky. Naplnené rožky dáme do chladu, aby plnka stuhla a dala sa namáčať v čokoláde.
Poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 50 g masla alebo kokosového oleja
Postup:
Ingrediencie zahrejeme vo vodnom kúpeli v malej miske a stuhnuté rožky ponamáčame.
Zdroj: zdravepecenie.sk
Zdroj foto: Mish Neumann Photography
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte.
Chuť perníka „môžem" hocikedy, nielen na Vianoce.
Mrkva, ryža či olivový olej. To sú iba niektoré zo surovín, ktoré budete potrebovať.