Čokoládový raw koláčik
5. DEC 2016

Čokoládový raw koláčik

Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte. 

10 až 12 porcií

Príprava: 15′
Tuhnutie: 12 hodín

Čo budeme potrebovať na korpus:

  • 1 šálka vlašských orechov
  • 1,5 šálky datlí

Čo budeme potrebovať na koláč:

  • 2 šálky kešu orechov
  • 2 PL raw kakaového prášku
  • 1 šálka vody
  • šťava z 1 limetky
  • 1 šálka datlí
  • 1/4 šálky kokosového oleja
  • 1 zrelé avokádo
  • 2 PL ryžového sirupu (môžete zameniť aj za iné sladidlo v tekutej forme – datľový sirup alebo trstinovú melasu, ktorá má však výraznejšiu chuť)

Postup:

V mixéri zmixujeme vlašské orechy najemno a pridáme datle. Mixujeme, až kým sa tieto dve zložky úplne neprepoja. Hmotu natlačíme do formy a vložíme do chladničky.
Všetky zložky na koláč zmixujeme, až kým sa úplne neprepoja. Konzistencia by mala byť asi ako jogurt. Ak je hmota príliš riedka, pridáme viac datlí, kokosového oleja alebo orechov. Ak je príliš hustá, pridáme trošku vody alebo sladidla. Vylejeme na korpus a necháme tuhnúť 12 hodín v chladničke.

Zdroj: zhravo.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Perníkový závinPerníkový závin

Chuť perníka „môžem" hocikedy, nielen na Vianoce.

 

Chrumkavé bezlepkové pagáčikyChrumkavé bezlepkové pagáčiky

Mrkva, ryža či olivový olej. To sú iba niektoré zo surovín, ktoré budete potrebovať. 

 

GAŠTANOVÝ cheesecake s čokoládouGaštanový cheesecake s čokoládou

Jesenná dobrota, ktorá pohladí vaše chuťové poháriky.

 


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čokoládový raw koláčik

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1505
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.