29. NOV 2016

Chrumkavé bezlepkové pagáčiky

Mrkva, ryža či olivový olej. To sú iba niektoré zo surovín, ktoré budete potrebovať. 

Recept na 50 pagáčikov

Doba prípravy: 60 minút

Suroviny: 

  • 170 g mrkvy
  • 300 g múky z hnedej (natural) ryže
  • 180 g bieleho cottage cheesu
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 vajce
  • 12 g kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • soľ
  • 2 PL ľanových semiačok
  • 2 ČL kurkumy
  • 2 PL olivového oleja na podusenie mrkvy
  • formičku na vykrajovanie s priemerom 3,5 cm

Postup: 

Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. Krátko orestujeme na olivovom oleji. Medzitým si pripravíme cesto. Spojíme múku s vínnym kameňom, kurkumou a ľanovými semiačkami, pridáme cottage cheese, vajce a olej. Pridáme podusenú mrkvu a všetko spolu zmiešame. Vypracujeme cesto. Necháme 30 minút odpočívať. Po 30-tich minútach si vyvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Ak sa bude cesto lepiť, pomúčte si pracovnú dosku.

Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dozlatista cca 15 minút na 180 stupňov. 

Zdroj: zhravo.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Vegetariánsky tataráčikVegetariánsky tataráčik

Tataráčik nielen pre vegetariánov.

 

 

Chlebové pivné žemličkyChlebové pivné žemličky

Veľmi rada používam do chlebíka aj pivo. Čím tmavšie a silnejšie použijete, tým bude cesto hutnejšie.

 

Celozrnný chlieb s grahamovou múkouCelozrnný chlieb s grahamovou múkou

Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníčky.


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavé bezlepkové pagáčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1251
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.