Osviežujúce jahodové tortičky bez pečenia
Počas horúcich letných dní sa nikomu nechce dlhé hodiny vypekať.
18. JUL 2015
Suroviny na 8 porcií:
Korpus:
- 1 šálka orieškov (lieskovce, kešu, para a vlašské orechy)
- 1 šálka strúhaného kokosu
- 1/2 šálky datlí alebo hrozienok
- 2 PL kokosového oleja
- kakao alebo kvalitná horká čokoláda (nemusí byť)
- med alebo iné sladidlo podľa chuti (nemusí byť)
Plnka:
- 1 šálka pomixovaných jahôd
- 1/2 šálky rozmixovaných kešu orieškov
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 PL kokosového oleja
Postup:
Oriešky a datle (alebo hrozienka) necháme namočené v studenej vode niekoľko hodín (ideálne aj celú noc). Ingrediencie na korpus spolu rozmixujeme dohladka (lepšie je mixovať oriešky samostatne a ostatné suroviny pridať neskôr). Pripravenú korpusovú hmotu poriadne natlačíme do pripravených silikónových košíkov na muffiny približne do výšky 1 cm. Ingrediencie na prípravu plnky spolu rozmixujeme a rozdelíme na natlačený korpus. Vložíme na niekoľko hodín do chladničky a môžeme servírovať spolu s čerstvým ovocím.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Najlepší fitness cheesecake bez cukru
Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)