10. JUL 2015

Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami

Poznáte kombináciu čerešní, maku a tvarohu? Nie? Je to skutočná explózia chutí!

Čo budeme potrebovať?

Korpus:

  • 1 šálka datlí (namočené vo vode aspoň na 2 hodiny)
  • 1 šálka pomletého maku
  • 1/2 šálky ovsených vločiek (v prípade bezlepkovej verzie je možné použiť aj oriešky)
  • malé množstvo javorového sirupu, alebo medu

Krém:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • nakrájané ovocie (ja som použila jahody zo záhradky)
  • malé množstvo javorového sirupu alebo medu

Postup: 

Datle zmixujeme, pridáme mak, vločky a prípadne trošku sirupu. Ak sa vám zdá hmota málo lepivá, pridajte trochu vody, v ktorej boli datle. Hmotu dobre natlačte do tortovej formy a dajte do chladničky. Tvaroh vymiešajte s mascarpone. Doslaďte podľa chuti a pridajte nakrájané jahody. Krém natrite na korpus, posypte makom a nechajte stuhnúť v chladničke (odporúčam aspoň cez noc). Pred podávaním poukladajte na tortu čerešne.

Zdroj receptu: fitshaker.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Jahodová čokoláda Jahodová čokoláda

 

 

Nepečený čokoládový koláčNepečený čokoládový koláč

 

 

Nepečená čoko-ovocná tortička bez sladidlaNepečená čokoládovo-ovocná tortička bez sladidla


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nepečená makovo-tvarohová torta s čerešňami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.