Čo budeme potrebovať na 24 ks?
Na muffiny
- 60 g kokosového oleja
- 40 g cukru (napr. kokosového)
- 1 ČL bourbon vanilky v prášku
- 4 vajcia
- štipku soli
- 200 g polohrubej špaldovej celozrnnej múky
- 1 PL prášku do pečiva z vínneho kameňa
- mlieko/vodu podľa potreby
- jahody nasekané na menšie kúsky
Na krém
- 1 grécky jogurt
- hrsť jahôd
- med podľa chuti
Ako budeme postupovať?
Zmäknutý kokosový olej vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtky, vanilku a preosiatu múku s vínnym kameňom. Z bielok a štipky soli vyšľaháme sneh a opatrne ho premiešame s cestom. Ak je cesto príliš husté, dolejeme mlieko alebo vodu. Pripravíme si plech na muffiny, vystelieme ho košíčkami a naplníme ich do 2/3 cestom. Posypeme jahodami a dáme piecť na 180 stupňov, na cca 15 minút (keď je povrch hnedý, skúšame špáradlom). Necháme dobre vychladnúť. Pripravíme si krém. Do mixéra dáme hustý grécky jogurt, jahody a lyžičku medu (podľa potreby môžeme viac alebo menej) a rozmixujeme na hladký krém. Muffiny dekorujeme krémom až tesne pred podávaním, ozdobíme jahodami a mätou a môžeme servírovať.
Zdroj: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bezlepkové palacinky ako od babičky
Na palacinkách si môžu pochutnať aj celiatici.
Na nedeľné popoludnie ako stvorený, čo poviete?
Krupicovo-tvarohový koláč s čerešňami
Koláčik stvorený na príjemné sobotné ničnerobenie.