19. JUN 2016

Pomarančovo-škoricový koláč

Na nedeľné popoludnie ako stvorený, čo poviete? 

Suroviny

  • 2 stredne veľké pomaranče
  • 200 g pomletých mandlí
  • 6 vajíčok
  • 100 g medu alebo xylitolu
  • 1 ČL škorice
  • ochutené kvapky s prírodnou arómou vanilka, arašidové maslo
  • 1 ČL mletého kardamómu
  • 1 ČL lucuma prášku
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • kokosový olej na vymastenie formy

Postup

Pomaranče varíme jednu hodinu, pričom každých 20 minút vymeníme vodu a znovu privedieme do varu. Tak ich zbavíme nechcenej horkosti. Vajíčka, škoricu, med, lucumu, prášok do pečiva, štipku soli a kardamóm zmiešame mixérom. Prisypeme mandle, pridáme ochutené kvapky a zmiešame. Potom rozmixujeme pomaranče a zmiešame ich s ostatnými surovinami. Následne zmes dáme do vymastenej formy. Pečieme v rúre pri 160 stupňoch Celzia. Po vychladnutí vyberieme z formy a podávame.

Zdroj: Victor Vincze

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kváskové bezlepkové šiškyKváskové bezlepkové šišky

Šišky, ktoré si zamilujete.

 

Makové jednohubkyMakové jednohubky

Mak je plný výživných látok.

 

Cviklové browniesCviklové brownies

Cvikla a čokoláda? Chutia výborne, veď skúste. 

 


Autor článku

viktor

Viktor Vincze

Som tréner kulturistiky, fitness a silového trojboja. Celoživotný športovec a momentálne už aj pretekár v kategórii Men's Physique a v budúcnosti aj v kulturistike. K svojim klientom pristupujem komplexne. Okrem tréningov im radím aj v oblasti výživy a doplnkov, rovnako ako aj pri formovaní postavy a prípravy na súťaže.

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pomarančovo-škoricový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.