Suroviny
- 200 g postrúhanej mrkvy
- 100 g mletých orechov
- hrsť hrozienok
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 80 g trstinového cukru alebo xylitolu
- 75 ml oleja alebo masla
- 2 vajcia
- štipka soli
- 1 KL škorice
- 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- citrónová kôra
- džem podľa chuti
- orechy na ozdobu
Postup
Vajíčka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej, orechy a mrkvu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k zmesi. Pridáme štipku soli, škoricu, hrozienka a citrónovú kôru. Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. V predhriatej rúre pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a ozdobíme nasekanými orechmi alebo ho potrieme krémovým syrom, alebo ricottou s vanilkovým cukrom.
Zdroj: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Fantastické voňavé domáce makovky
Tiež si najradšej na raňajky pochutnávaš na niečom sladkom?
Nadýchaný kakaový koláčik s ovocím
Ľahký a nadýchaný koláčik, ktorý poteší nielen počas oddychových víkendových dní.
Dobrota, ktorá vás dostane.