Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Marcipánovo-batatové guľôčky

Pridaný cukor som nahradila batatom a guľky som obohatila o amarantovú múku – jednu z najhodnotnejších bezlepkových múk z hľadiska výživy. 

Marcipánovo batátové guľôčky
19. DEC 2016

Potrebujeme:

  • 250 g marcipánu najlepšie domáceho alebo med + mandle od Rapunzel alebo aj 60 g mletých mandlí so šupkou
  • 1 vajíčko (bielok do cesta a žĺtok na potretie)
  • 80 g uvarených batatov
  • 3 kvapky ružovej vody alebo 1 malá lyžička mletého zázvoru
  • 20 g amarantovej múky
  • 40 g hladkej mandľovej múky
  • 60 g lúpaných mandlí

Postup:

Marcipán nastrúhame nahrubo vo väčšej miske, pridáme ostatné ingrediencie a poriadne miešame rukami. Cesto musí byť pevné a hutné, aby sa dal vytvarovať bochník. Trvá to cca 5 až 7 minút. Cesto dáme na hodinu odpočívať do chladničky. Po stuhnutí  tvarujeme malé guľky do 3 cm. Po stranách vtlačíme vždy 3 mandle do jednej guľky. Malo by ich vyjsť 30 až 35 ks. Poukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie, a povrch potrieme žĺtkom rozmiešaným s lyžicou teplej vody.

Pečieme 15 minút na 170 stupňoch  Celzia v teplovzdušnej rúre. Po vychladnutí podrežeme z plechu a ukladáme do krabice.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Arašidové rožtekyArašidové rožteky

Skvelá správa nielen pre celiatikov – rožteky sú bez lepku. 

 

Kokosovo mandľové guľky so semienkami chiaKokosovo-mandľové guľky so semienkami chia

Tešíte sa, ako budete na Vianoce maškrtiť? O tom, že sa to dá aj zdravo, vás presvedčí tento recept. 

 

Marcipánové hviezdičkyMarcipánové hviezdičky

Máme tu pre vás ďalší tip na skvelú vianočnú maškrtu. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marcipánovo-batatové guľôčky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.