16. DEC 2016

Arašidové rožteky

Skvelá správa nielen pre celiatikov – rožteky sú bez lepku. 

Porcie: 3 plechy (menšia várka)

Suroviny: 

  • 250 g bezlepkovej zmesi na pečenie Bake a cake 
  • 50 g arašidovej múky (adven)
  • 200 g masla
  • 70 g zmixovaného trstinového cukru na práškový cukor
  • 30 g cukru muscovado zmixovaného na práškový cukor
  • 2 žĺtka

Postup:

Do misy dajte postupne obe múky, zmäknuté maslo a rozmixovaný cukor (môžete kľudne zmixovať dohromady ako zmes). Pridajte dva žĺtky a rukami vypracujte hladké a hlavne kompaktné cesto. Na miesení si dajte záležať. Zabaľte do fólie a nechajte odpočinúť, ideálne cez noc.

Po odležaní si cesto vyberte z chladničky a začnite s ním pracovať ešte keď je stuhnuté – ide to oveľa lepšie. Rozdeľte si cesto na 8 kusov a postupne urobte valčeky v priemere 1 až 1,5 cm. Nožom odkrajujte jednotlivé kúsky, ktoré prstami zahnite a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie (skrátka ako klasické rožky). Pečte v predhriatej rúre na 160 °C približne 15 až 18 minút (záleží od typu rúry). Rožteky nechajte vychladnúť na plechu a až potom ich preložte na tanier či tácku, inak by sa vám lámali.

Zdroj: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kokosovo mandľové guľky so semienkami chiaKokosovo-mandľové guľky so semienkami chia

Tešíte sa, ako budete na Vianoce maškrtiť? O tom, že sa to dá aj zdravo, vás presvedčí tento recept. 

 

Marcipánové hviezdičkyMarcipánové hviezdičky

Máme tu pre vás ďalší tip na skvelú vianočnú maškrtu. 

 

Jablkový chliebJablkový chlieb

Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase. 


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Arašidové rožteky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.