Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Makový cheesecake

Mak je napríklad skvelým zdrojom vápnika. 

Makový cheesecake
25. JUL 2016

Na korpus som použila:

  • 150 g celozrnných kvalitných keksov, 50 g masla a 2 lyžice kakaa.

Naplnila som ním dno tortovej formy a dala do chladničky, kým som si nepripravila náplň.

Na náplň potrebujeme:

  • 500 g krémového tvarohu, 1 vajíčko, 100 g xylitolu, trošku citrónovej kôry a šťavy, 80 g nemletého maku, jemne opraženého na suchej panvici a 2 lyžičky škrobu.

Suroviny na náplň som rýchlo zmixovala. Na korpus som dala odkôstkované višne a tvarohovú náplň. Piekla som na plechu s vodou približne 40 minút a pri teplote 150 stupňov. Po tomto čase som pridala navrch 200 g pochúťkovej smotany, zmiešanej s 2 vanilkovými cukrami a trochou maku, a piekla ešte asi 15 minút. Upečený cheesecake som nechala vo vypnutej rúre ešte hodinu. Po dôkladnom vychladnutí som ho ozdobila višňami v hustejšej šťave. Šťavu zahustíme tak, že ju zmiešame s agarom a privedieme k varu. Keď už tuhne, primiešame višne a cheesecake dozdobíme.

Zdroj: kolacebezpráce.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Obrátený marhuľový koláč s karamelomObrátený marhuľový koláč s karamelom

Do koláčika idú tie najlepšie ingrediencie, ako napríklad ciroková múka, maslo ghí či kokosový cukor. 

 

Energetické proteínové guľky s orechovým maslomEnergetické proteínové guľky s orechovým maslom

Už len pri pomyslení na kombináciu orechového masla, medu, ovsených vločiek a chia semiačok sa nám zbiehajú slinky.

 

Ríbezlový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekomRíbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Rýchly koláč, ktorý je plný ovocných chutí. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Makový cheesecake

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.