Na korpus som použila:
- 150 g celozrnných kvalitných keksov, 50 g masla a 2 lyžice kakaa.
Naplnila som ním dno tortovej formy a dala do chladničky, kým som si nepripravila náplň.
Na náplň potrebujeme:
- 500 g krémového tvarohu, 1 vajíčko, 100 g xylitolu, trošku citrónovej kôry a šťavy, 80 g nemletého maku, jemne opraženého na suchej panvici a 2 lyžičky škrobu.
Suroviny na náplň som rýchlo zmixovala. Na korpus som dala odkôstkované višne a tvarohovú náplň. Piekla som na plechu s vodou približne 40 minút a pri teplote 150 stupňov. Po tomto čase som pridala navrch 200 g pochúťkovej smotany, zmiešanej s 2 vanilkovými cukrami a trochou maku, a piekla ešte asi 15 minút. Upečený cheesecake som nechala vo vypnutej rúre ešte hodinu. Po dôkladnom vychladnutí som ho ozdobila višňami v hustejšej šťave. Šťavu zahustíme tak, že ju zmiešame s agarom a privedieme k varu. Keď už tuhne, primiešame višne a cheesecake dozdobíme.
Zdroj: kolacebezpráce.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Obrátený marhuľový koláč s karamelom
Do koláčika idú tie najlepšie ingrediencie, ako napríklad ciroková múka, maslo ghí či kokosový cukor.
Energetické proteínové guľky s orechovým maslom
Už len pri pomyslení na kombináciu orechového masla, medu, ovsených vločiek a chia semiačok sa nám zbiehajú slinky.
Ríbezľový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom
Rýchly koláč, ktorý je plný ovocných chutí.