Potrebujeme (asi 25 ks)
- 1 šálku pomletého (alebo mixovaného) maku
- 1 šálku namočených datlí
- 1/2 šálky mechanicky lúpanej pohánky alebo pohánkovej múky
- 1/2 šálky RAW (nepraženého) kakaa
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžicu kokosového oleja
- 1 ČL vanilkového prášku (alebo vanilkového struku)
- lyžičku škorice
- 1/2 šálky vlašských orechov (na obalenie)
Postup
Pohánku namočíme na cca 2 hodiny, prepláchneme, necháme klíčiť 2 dni, potom ju sušíme v sušičke do 42 stupňov 3 hodiny a pomelieme na múku, alebo použijeme rovno pohánkovú múku. Zmixujeme si namočené datle a potom ich v miske spolu s múkou zmiešame aj s ostatnými ingredienciami: makom, kakaom, javorovým sirupom, kokosovým olejom, vanilkovým práškom a škoricou. V prípade potreby pridáme aj trošku vody z namočených datlí, aby sme spojili hmotu a mohli tvarovať guľôčky. Tie potom obalíme v pomletých vlašských orechoch.
Zdroj: ravita.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cvikla a čokoláda? Chutia výborne, veď skúste.
Lahodný koláč pre všetkých, ktorí radi maškrtia.
Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky
Bezlepková alternatíva skvelej tortičky na nedeľné popoludnie.