Suroviny
- 200 g hotového kvásku (kukuričný kvások základný, prikŕmený na noc kukuričnou múkou 100 g, 100 ml vody)
- 100 g tapiokovej múky
- 50 g celozrnnej ryžovej múky
- 50 g pohánkovej múky
- 1 vajíčko
- 4 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice rumu
- 50 g masla
- 1 kopcovitá lyžica psyllia
- 100 ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
Suroviny
Suroviny na cesto som si zmiešala a nechala kysnúť minimálne 5 hodín a viac – záleží od sily a kondície kvásku. Na doske, spolu s jemným pridaním celozrnnej ryžovej múky, som vypracovala cesto, vyvaľkala a vykrajovala menšie šišky. Niektoré som spravila plnené – na jedno koliesko som dala džem a druhým kolieskom prikryla, a opäť prešla vykrajovačom, a tak sa mi to spojilo. Alebo môžete spraviť aj guľôčku. Nechala som ich ešte podkysnúť, možno aj hodinu na doske – tie, čo som išla vyprážať a tie, ktoré som piekla v rúre, som nechala na plechu vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
Zdroj: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Mak je plný výživných látok.
Cvikla a čokoláda? Chutia výborne, veď skúste.
Lahodný koláč pre všetkých, ktorí radi maškrtia.