Klasická bábovka trochu inak
Je veľa spôsobov, ako nahradiť vajíčka pri pečení.
Recept:
- 230 g špaldovej múky (dala som pol na pol bielej a celozrnnej)
- 60 g rozpustenej horkej čokolády
- 80 g rastlinného oleja
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 2 lyžičky vínneho alebo jablkového octu, alebo citrónovej šťavy
- 150 g trstinového alebo kokosového cukru (môžete znížiť aj množstvo cukru a pridať banán)
- 1 vanilkový cukor
- 160 – 170 ml rastlinného mlieka
- do cesta môžete pridať aj rozmixovanú cukinu (asi 10 cm menšej cukiny)
Postup:
Sypké suroviny navážime, pridáme mokré, dobre zamiešame – okrem čokolády, ak chceme mať dvojfarebné cesto. Alebo ju môžeme pridať do celého cesta – bábovka bude čisto čokoládová. Pre čokoholikov odporúčam poliať ešte čokoládovou polevou – kokosový olej, kakao, cukor.
Cesto dáme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme minimálne 30 minút na 180 stupňov v predhriatej rúre. To, či je bábovka naozaj dobre upečená, zistíte špajdľou zapichnutou do cesta. Ak je suchá, bábovka je hotová.
Zdroj: zdravepecenie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Lahodný a zdravý koláč, ktorý je plný tých najlepších ingrediencií.
Hurmikaki sú najlepšie surové bez tepelnej úpravy, využije sa tak vysoký obsah vitamínu C.
Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase.