8. DEC 2016

Jablkový chlieb

Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase. 

Suroviny: 

  • 450 g jabĺk
  • 50 g mandlí
  • 50 g sušených hrozienok
  • 250 g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g cukru
  • 15 g kakaového prášku
  • 5 g škorice
  • prášok do pečiva

Čas na prípravu: 90 minút

Postup:

Jablká olúpeme, pokrájame na malé kocky, zasypeme 50 g cukru a necháme stáť 12 hodín. Škoricu, kakao a prášok do pečiva zmiešame s múkou, hrozienkami a pridáme jablká. Cesto vložíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 60 minút pri teplote 175 °C. Ak je cesto veľmi tuhé, pridáme 3 lyžice jablkového džúsu alebo pomarančovej šťavy. Chlebík zabalený vo fólii vydrží dlhšie chutný. Ak chcete ušetriť 2 g tuku na porciu, vynechajte mandle. Jedna porcia je cca 55 g.

Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež: 

Bezlepkové perníčkyBezlepkové perníčky

Základom je buď teffová, alebo tapioková, alebo ciroková múka.

 

Parížske rožkyParížske rožky

Už pomaly premýšľate nad vianočným pečením? Máme tu pre vás ďalšiu skvelú inšpiráciu.

 

Čokoládový raw koláčikČokoládový raw koláčik

Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte. 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový chlieb

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1325
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.