Ešte stále stíhaš - pridaj sa do REŠTART VÝZVY, začať môžeš kedykoľvek

Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi

Čo môže byť lepšie ako ovocné chutney, ktoré vám počas chladných dní pripomenie letné chvíľky?

Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi s makom
6. FEB 2016

Suroviny:

  • 1/2 kg jahôd
  • 2 kúsky rebarbory
  • 100 g tvarohu
  • med, mak, limetková šťava
  • zázvor, levanduľa, rozmarín

Postup:

Nakrájame si jahody a očistenú rebarboru na väčšie kúsky. Tvaroh vymiešame s makom, medom a limetkovou šťavou s hoblinkami kôry. Odložíme do chladničky.

Na hlbšiu panvicu dáme do niekoľkých lyžic vody zohriať zázvor a rebarboru. Keď rebarbora zmäkne, pridáme muskovado alebo med, alebo zemiakový cukor či stéviu. Pridáme limetkovú šťavu, levanduľu a nasekaný rozmarín.

Pridáme nakrájané jahody, prehrejeme a zľahka miešame, aby sa nám zmes nerozbila. Odstavíme z ohňa. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme na hlboký tanier. Do stredu vytvoríme lyžičkami z tvarohu noky. Ozdobíme levanduľou, môžeme aj surovými drvenými kakaovými bôbmi.

zdravedesiate

 

 

Zdroj receptu: Henrieta Peškovičová

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Raňajková pochúťkaRaňajková pochúťka

Skvelé raňajky, ktoré zasýtia. 

 

Ružové palacinky plnené bryndzou a rukolouRužové palacinky plnené bryndzou a rukolou

Ružové palacinky sú pastvou pre oči a najlepšie chutia plnené bryndzou. 

 

Cuketové čipsyCuketové čipsy

Zdravá alternatíva nezdravých čipsov. 


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jahodovo-rebarborové chutney s levanduľou a tvarohovými nokmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.