18. NOV 2015

Ružové palacinky plnené bryndzou a rukolou

Ružové palacinky sú pastvou pre oči a najlepšie chutia plnené bryndzou. 

Recept pre 2 osoby
Čas prípravy: 30 minút

Potrebujeme:
Na cesto:

  • 100 g hladkej pšeničnej  alebo špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 120 ml šťavy z červenej repy
  • 80 ml sójového mlieka
  • štipka soli
  • olivový olej na opekanie

Na naplnenie:

  • 250 g bryndze
  • 1 väčšiu cibuľu, nakrájanú na tenké prúžky
  • rukolu alebo poľný šalát

Postup: 

Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Opekáme len z jednej strany, aby sa nám neporušila jednoliata štruktúra palacinky.

Palacinky necháme vychladnúť a následne ich naplníme bryndzou, opečenou cibuľkou a rukolou.

Ružové palacinky sa dajú pripraviť aj nasladko. Pridajte do cesta 2 PL medu a potrite vašou obľúbenou sladkou náplňou!

Zdroj receptu: biteme.sk 

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Banánové palacinkyBanánové palacinky

Ak potrebujete rýchlo získať potrebnú energiu, máte chuť na sladké alebo sa chcete zasýtiť niečím ľahkým, nie je nič lepšie ako siahnuť po banáne.

 

Celozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtomCelozrnné palacinky so šípkovým lekvárom a jogurtom

Máte chuť osladiť si jeseň? Hurá do palaciniek. 

 

 

Zdravé palacinky bez pečeniaZdravé palacinky bez pečenia

Myslíte si, že sa to nedá? Ale dá! 

 


Anketa

Posilňujete svoju imunitu v jeseni?

Áno, jem viac ovocia a zeleniny.
Áno, užívam výživové doplnky.
Jem zdravo a cvičím po celý rok.
Nie, nerobím pre to nič výnimočné.

Celkom hlasovalo: 38

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ružové palacinky plnené bryndzou a rukolou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.