21. JAN 2016

Raňajková pochúťka

Skvelé raňajky, ktoré zasýtia. 

Potrebujeme:

  • 1 jablko nakrájané na kocky
  • 1 šálku ovsených vločiek 
  • ½ šálky vlašských orechov (alebo iných)
  • ½ šálky ľanového semena (je lepšie zomlieť)
  • ½ šálky konopného proteínu
  • ½ šálky sezamových semienok 
  • ½ šálky slnečnicových semien 
  • 1 lyžičku škorice
  • ¼ lyžičky muškátového orecha
  • ¼ šálky konopného oleja 
  • ¼ šálky melasy, alebo datlového sirupu)
  • 3/4 šálky jablčnej šťavy
  • 1 vrchovatú lyžičku chia semien 


Postup:

Zmiešame jablko, ovsené vločky, orechy, ľanové semeno, konopný proteín, sezamové a slnečnicové semienka, škoricu, muškátový orech a chia semená. Premiešame konopný olej s melasou a jablčnou šťavou (ja som odšťavila asi 2 jablká). Potom prilejeme tekutú zmes do suchých prísad a dobre premiešame. Ja si potom müsli zalejem iba rastlinným mliekom (aby si zachovalo všetky enzýmy a vitamíny, ktoré sa pri vyšších teplotách strácajú) a pridám nepražené kakao, ale ak to chcete chrumkavé, môžete to ešte upiecť. Na plech roztriete kokosový olej a müsli, pečiete pri 120 stupňoch Celzia asi jednu hodinu. Potom necháte zmes vychladnúť a rozlámete na kúsky. V chladničke by nám müsli malo vydržať až 2 týždne.

Zdroj receptu: Ravita

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hviezdne raňajky s chia semiačkamiHviezdne raňajky s chia semiačkami

Chia semiačka sú aktuálne hitom v stravovaní. 

 

Raňajková amarantová kaša (môžu aj celiatici)Amarantová kaša

Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.

 

 

Špenátovo – bryndzová nátierkaŠpenátovo-bryndzová nátierka

Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru. 

 


Autor článku

Ravita

Ravita s.r.o.

Spoločnosť Ravita je výrobca chutných produktov zdravej výživy. Prinášame kvalitné produkty určené pre tú najlepšiu starostlivosť o Vaše zdravie. Aby sme vyrobili tie najvýživnejšie produkty spájame pri výrobe tradíciu s láskou a kvalitu s jedinečnosťou. Vyrábame aj ekologicky, čiže s láskou

www.ravita.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raňajková pochúťka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.