Potrebujeme:
- 1 jablko nakrájané na kocky
- 1 šálku ovsených vločiek
- ½ šálky vlašských orechov (alebo iných)
- ½ šálky ľanového semena (je lepšie zomlieť)
- ½ šálky konopného proteínu
- ½ šálky sezamových semienok
- ½ šálky slnečnicových semien
- 1 lyžičku škorice
- ¼ lyžičky muškátového orecha
- ¼ šálky konopného oleja
- ¼ šálky melasy, alebo datlového sirupu)
- 3/4 šálky jablčnej šťavy
- 1 vrchovatú lyžičku chia semien
Postup:
Zmiešame jablko, ovsené vločky, orechy, ľanové semeno, konopný proteín, sezamové a slnečnicové semienka, škoricu, muškátový orech a chia semená. Premiešame konopný olej s melasou a jablčnou šťavou (ja som odšťavila asi 2 jablká). Potom prilejeme tekutú zmes do suchých prísad a dobre premiešame. Ja si potom müsli zalejem iba rastlinným mliekom (aby si zachovalo všetky enzýmy a vitamíny, ktoré sa pri vyšších teplotách strácajú) a pridám nepražené kakao, ale ak to chcete chrumkavé, môžete to ešte upiecť. Na plech roztriete kokosový olej a müsli, pečiete pri 120 stupňoch Celzia asi jednu hodinu. Potom necháte zmes vychladnúť a rozlámete na kúsky. V chladničke by nám müsli malo vydržať až 2 týždne.
Zdroj receptu: Ravita
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hviezdne raňajky s chia semiačkami
Chia semiačka sú aktuálne hitom v stravovaní.
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru.