Jablkový koláč s feniklom
Bezlepkový jablkový pie s feniklovo-jablkovou plnkou.
Suroviny:
- 190 g bezlepkovej múky – ja som použila mix tapiokovej, teffovej po 70 g a 50 g cirokovej, 90 g masla, 1 vajíčko, trošku studenej vody, 2 lyžičky sladidla – cukor z kokosových kvetov, xylitol alebo trstinový cukor
Postup:
Všetky suroviny som dobre zmiešala a cesto uložila do chladničky aspoň na hodinu. Zatiaľ som si polovicu stredného feniklu sparila spolu s 2 jablkami, rozmixovala a osladila, podľa chuti pridala citrón. Ja som použila datľový sirup.
Z cesta som si vyvaľkala väčší kruh, v tomto prípade dva menšie, preniesla ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto som navrstvila feniklovo-jablkovú plnku, na ňu položila nakrájané jablká na mesiačiky a posypala jemne škoricou. Okraje koláča som opatrne preložila cez jablká, potrela vodou a posypala asi lyžicou cukru – chutí mi navrchu týchto okrajov trstinový alebo cukor z kokosových kvetov. Piekla som asi 35 minút pri 180 stupňov Celzia.
Zdroj: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravá maškrta pre labužníkov.
Višňový koláč s tvarohom a kokosom
Zdravý a chutný koláč s tými najlepšími surovinami.
Mak je napríklad skvelým zdrojom vápnika.