Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky

Bezlepková alternatíva skvelej tortičky na nedeľné popoludnie. 

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky
28. MÁJ 2016

Potrebujeme

  • 170 g ryžovej múky
  • 130 g kokosovej múky
  • 110 g amarantovej alebo pohánkovej hladkej múky
  • 330 g bieleho jogurtu
  • 150 g masla živočíšneho  82%  (rozpusteného, nie horúceho)
  • 3 vajíčka
  • 50 g mandľové lupienky bio
  • 1 lyžica veľkých kokosových lupienkov na dekoráciu
  • 500 g strúhaných jabĺk
  • 100 g kokosového cukru 
  • 30 g prášku do pečiva
  • 1 malá lyžička škorice

Postup

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt a nahrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a zľahka premiešavame. Pridáme mandle (časť odložíme na dekoráciu povrchu)  a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 až 30 cm. Povrch ozdobíme mandľovými a kokosovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre 50 minút až hodinu. Či je cesto upečené, vyskúšame drevenou špajdľou.

Zdroj receptu: horecka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Krupicovo-tvarohový koláč s čerešňamiKrupicovo-tvarohový koláč s čerešňami

Koláčik stvorený na príjemné sobotné ničnerobenie. 

 

Svieža ovocná bublaninaSvieža ovocná bublanina

Táto bublanina je sladká vďaka medu a príjemne kyslá vďaka černiciam a čučoriedkam. 

 

Kokosová kaša s bielou čokoládouKokosová kaša s bielou čokoládou

Zapojte zmysly a skúste si v ústach predstaviť jemný kokos s rozpúšťajúcou sa bielou čokoládou.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.