Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky
Bezlepková alternatíva skvelej tortičky na nedeľné popoludnie.
Potrebujeme
- 170 g ryžovej múky
- 130 g kokosovej múky
- 110 g amarantovej alebo pohánkovej hladkej múky
- 330 g bieleho jogurtu
- 150 g masla živočíšneho 82% (rozpusteného, nie horúceho)
- 3 vajíčka
- 50 g mandľové lupienky bio
- 1 lyžica veľkých kokosových lupienkov na dekoráciu
- 500 g strúhaných jabĺk
- 100 g kokosového cukru
- 30 g prášku do pečiva
- 1 malá lyžička škorice
Postup
Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt a nahrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a zľahka premiešavame. Pridáme mandle (časť odložíme na dekoráciu povrchu) a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 až 30 cm. Povrch ozdobíme mandľovými a kokosovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre 50 minút až hodinu. Či je cesto upečené, vyskúšame drevenou špajdľou.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Krupicovo-tvarohový koláč s čerešňami
Koláčik stvorený na príjemné sobotné ničnerobenie.
Táto bublanina je sladká vďaka medu a príjemne kyslá vďaka černiciam a čučoriedkam.
Kokosová kaša s bielou čokoládou
Zapojte zmysly a skúste si v ústach predstaviť jemný kokos s rozpúšťajúcou sa bielou čokoládou.