Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Hurmikaki torta

Hurmikaki sú najlepšie surové bez tepelnej úpravy, využije sa tak vysoký obsah vitamínu C. 

Hurmikaki torta
10. JAN 2017

Potrebujeme:

Korpus:

  • 200 g datlí (vykôstkovaných)
  • 100 g sušených vykôstkovaných sliviek
  • 100 g brusníc
  • 100 g lieskových orieškov mletých alebo mletých mandlí
  • 1 lyžica kokosového tuku

Kakaová pasta:

  • surové kakao
  • 50 g vlašských mletých orechov
  • 2 lyžice oleja z vlašských orechov
  • 100 g ryžového sladu

Krémová  plnka:

  • 350 g orechov kešu namočených cez noc alebo minimálne 8 hodín
  • 7 ks hurmikaki (musia byť zrelé a mäkké, najpevnejší kus si nechajte na dekorovanie)
  • 1 dcl mandľového mlieka nesladeného
  • 2 lyžice marakujovej vlákniny – môže byť aj jablková alebo iná
  • 60 g kokosového masla
  • 200 g kokosového tuku
  • 300 g ryžového sladu – môže byť aj javorový sirup
  • 1 vanilkový struk
  • tortová forma s patentným otváraním  s priemerom 24 až 26 cm

Postup:

Budeme potrebovať výkonný mixér alebo food procesor. Najskôr si pripravíme korpus tak, že vymixujeme dohladka všetky ingrediencie. Vznikne lepivá a hustá hmota, ktorú rozotrieme  rovnomerne na dno tortovej formy. V miske vymiešame vidličkou  kakaový prášok s olejom a ostatnými ingredienciami na hustú lepivú hmotu a natrieme ju na základný korpus asi 1 cm od okrajov. 

Hurmikaki ošúpeme, necháme celú vnútornú dužinu, ale musí byť mäkká. Presvedčte sa, či nie je hurmikaki trpké. Kešu poriadne opláchneme a necháme odkvapkať vodu. Z vanilkového struku vyberieme špicom noža zrniečka a pridáme k zmesi. V mixéri vymiešame opäť všetky ingrediencie  na plnku úplne dohladka. Mixovať musíme cca 15 až 20 minút. Hladkú hmotu pridáme do formy a rovnomerne rozotrieme cukrárskym nožom a zarovnáme. Povrch ozdobíme nakrájanými kolieskami z pevnejšieho hurmikaki,  aby bolo vidieť dekoratívnu štruktúru plodu. Tortu necháme 8 hodín v chladničke. Potom môžeme rozopnúť formu, predtým však ostrým a vlažným  nožom oddelíme opatrne okraje od formy. Torta musí byť stále v chlade. Aby sa vám torta  nelepila pri krájaní o dno, môžete dno  posypať strúhaným kokosom, orechmi alebo rozomletou sušienkou a až potom naniesť prvú vrstvu. Skonzumujte do 72 hodín. Táto torta sa dá urobiť aj s iným druhom ovocia, ak už nie sú hurmikaki dostať. Skúste kombináciu manga s kardamómom namiesto vanilky.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Marmeládové cookies bez múkyMarmeládové cookies bez múky

Ak vám už došli novoročné zásoby koláčikov, pripravte si cookies s obsahom mandlí. 

 

Medvedie labky s tekvicovými semiačkamiMedvedie labky s tekvicovými semiačkami

Tradičné vianočné pečivo trošku inak a hlavne zdravšie. 

 

Avokádovo-čokoládové cookies s chiaAvokádovo-čokoládové cookies s chia

Jednoduché, chutné a zdravé. Rozhodne stoja za vyskúšanie.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hurmikaki torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.