Fit cheesecake
Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.
22. SEP 2016
Suroviny na cesto:
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- 3 lyžice rapadury alebo hnedého cukru
- 1 vajíčko
- 70 g masla
- 1 kopcová KL kypriaceho prášku do pečiva
Náplň:
- 2 x 250 g jemného tvarohu (môžu byť aj tri, koláč bude vyšší)
- 1 téglik bieleho jogurtu (napr. aktivia)
- podľa chuti cukor/med, ja som použila 2 PL medu a 1 PL hnedého cukru
- 2 celé vajíčka
Postup:
Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré sa bude dať vaľkať. Ak je cesto príliš riedke, použite viac múky, ak je, naopak, sypké, pridajte vodu. Vyvaľkáme kruh, ktorý položíme do okrúhlej formy (aj po okrajoch). Zmiešame spolu tvaroh, jogurt, vajíčka a med/cukor a nalejeme do formy a pečieme asi 30 minút na 170 stupňov Celzia.
Zdroj: fitrecepty.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Špaldová bábovka s medom a lieskovcami
Túto bábovku dokážu upiecť aj začiatočníci.
Datlový cheesecake so škoricou
Lahodný raňajkový koláčik alebo aj dezert, ak chcete, má opäť zdravú príchuť.
Mak je napríklad skvelým zdrojom vápnika.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)