21. SEP 2016

Špaldová bábovka s medom a lieskovcami

Túto bábovku dokážu upiecť aj začiatočníci. 

Potrebujeme:

  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 220 g medu
  • 100 ml oleja
  • 4 vajcia
  • 0,5 dl vlažnej vody
  • 100 g nahrubo mletých lieskových orieškov
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • kto má rád, môže pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc

Postup: 

Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuha. Žĺtka dobre vymiešame s medom. Až tak, aby mám vznikla pena a bábovka tak bola ešte viac nadýchaná. Do žĺtkovej zmesi ďalej vmiešame 100 ml oleja, 0,5 dcl vlažnej vody a nahrubo nasekané lieskovce. Na záver opatrne drevenou vareškou primiešavame vyšľahaný sneh a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Kto má rád, môže do cesta pridať za hrsť sušených hrozienok alebo brusníc

Teraz cesto premiestnime do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.  Do poslednej približne tretiny vmiešame 2 PL kakaa a vylejeme do formy.

Bábovku pečieme pri 190 stupňoch na približne 25 až 30 minút.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Desiatový koláčik bez lepku a mliečnej bielkovinyDesiatový koláčik bez lepku a mliečnej bielkoviny

Zdravá a chutná náhrada sladkostí nielen pre deti. 

 

Slivkový pájSlivkový páj

Koláč zo špaldovej múky, s mandľami a slivkami.

 

Špaldové pudingové rezyŠpaldové pudingové rezy

Pudingové rezy preto, lebo tento koláč zvykneme robiť na veľký plech a krájame ho na kúsky. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldová bábovka s medom a lieskovcami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.