Suroviny:
- 80 g zmesi semiačok „Raňajky Inkov"
- 20 g konopných semienok
- 160 ml vody
- soľ, korenie, chilli
- 1 menšia mrkva (cca 50 g)
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
1. Semienka nasypte do misky a zalejte príslušným objemom vody. Osoľte, okoreňte a nechajte aspoň 1 hodinu napučať. V priebehu toho ich 2-krát premiešajte.
2. Po hodine pridajte prelisovaný cesnak, štipku čili a nastrúhanú mrkvu. Dôkladne premiešajte a zmes vylejte na papier na pečenie na plech. Rozprestrite do rovnomerne tenkej vrstvy.
3. Pečte približne 1 hodinu na 180 °C. Potom nechajte vychladnúť a nalámte na menšie kúsky. Skladujte v dóze.
Zdroj: biochemicka.cz
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Lievance s jablkami a mandľovým maslom
Tieto lievance môžu byť aj maškrtou, ktorú si doprajete po obede.
Niečo pre milovníkov zdravých sladkostí v bezlepkovej a v bezmliečnej verzii, bez laktózy a kazeínu.
Čučoriedky milujem na všetky spôsoby. Aj vy?