20. OKT 2016

Rýchly čučoriedkový koláč

Čučoriedky milujem na všetky spôsoby. Aj vy? 

Množstvo: na tortovú formu

Príprava: 60 minút

Ingrediencie:

  • 70 g hladkej špaldovej múky
  • 60 g kvalitného zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 50 g trstinového cukru
  • 1/2 vrecúšku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • štipka soli
  • 150 g čučoriedok

na posýpku:

  • 40 g hladkej špaldovej múky
  • 25 g masla
  • 25 g trstinového cukru

Postup:

Rúru si predhrejte na 170 °C.
Kúsok masla si odkrojte na vymazanie formy a zvyšok vymiešajte s cukrom. Potom pridajte vajcia, múku, štipku soli a kypriaci prášok. Všetko dôkladne premiešajte. Aj keď sa vám zdá cesto tuhé, nevadí, vo forme ho rozotriete stierkou.
Formu si vymažte maslom a vysypte trochou múky. Potom do nej preložte cesto a pomocou stierky rozotrite po celej ploche.
Na cesto postupne rozvrstvite čučoriedky. V malej mištičke urobte posýpku a naneste ju po celej ploche koláča.
Pečte zhruba 40 minút. 

Zdroj: biochemicka.cz

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Banánovo jogurtový koláč s čokoládouBanánovo-jogurtový koláč s čokoládou

Niekedy vzniknú zaujímavé recepty aj pri upratovaní chladničky. Tento koláč  je dôkaz.

 

 

Kváskový kysnutý koláčKváskový kysnutý koláč

Kváskové koláče sú nielen veľmi chutné, ale i zdravé. 

 

 

Škoricový cheesecake so slivkami a chia želéŠkoricový cheesecake so slivkami a chia želé

Milujete škoricu? Potom vám tento recept dokonale ulahodí. 


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rýchly čučoriedkový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.