24. OKT 2016

Tapiokový puding s hurmikaki

Niečo pre milovníkov zdravých  sladkostí v bezlepkovej a v  bezmliečnej verzii, bez laktózy a kazeínu. 

Potrebujeme:

  • 120 g perličiek tapioky
  • 75 g kokosového alebo trstinového cukru
  • 0,6 l čaju z jednodruhového ibišteka sudánskeho alebo ibištekový čaj, ktorý farbí dočervena
  • 3 dcl mandľového nápoja 
  • 1/2 lyžičky bourbon vanilky
  • 40 g strúhaného kokosu
  • 3 mäkšie hurmikaki
  • šťava z dvoch pomarančov

Postup:

Do hrnca nalejeme mandľové mlieko a ibištekový čaj, rozpustíme v ňom cukor a pridáme tapiokové perličky. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania. Ako sa bude škrob postupne  uvoľňovať z perličiek, bude sa lepiť o dno, preto sa tomu treba venovať. Perličky varíme, kým nie sú mäkké a priesvitné, vtedy sa z nich uvoľnil škrob a tekutina zhustne. Podľa hrúbky perličiek trvá aj dĺžka varenia. Na puding sú vhodné perličky okolo 3 mm. Varia sa cca 40 minút, môže to však trvať aj dlhšie, závisí od výrobcu. Ak je puding už hustejší, cca 10 minút pred dovarením pridáme kokos a vanilku. Stále miešame. Po dovarení nebude puding tak veľmi hustý ako klasické mliečne pudingy, bude mierne tekutejší, pri chladnutí však zhustne a spevnie. Mierne vychladnutý puding nalejeme do pohárov a po úplnom vychladnutí nanesieme hurmikaki /bez šupy/ vymixované s pomarančovou šťavou. Puding uchovajte v chladničke, najlepšie uzavretý pod viečkom, aby neoxidoval. Skonzumujeme do 3 dní.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:

Avokádový pudingAvokádový puding

Máme ho radi na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jeme veľmi často.

 

 

Fit cheesecakeFit cheesecake

Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.

 

 

Datlový cheesecake so škoricouDatlový cheesecake so škoricou

Lahodný raňajkový koláčik alebo aj dezert, ak chcete, má opäť zdravú príchuť.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tapiokový puding s hurmikaki

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1325
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.