Cviklové trojuholníčky so semienkami
Potrebuješ zahnať hlad a dodať organizmu len to najlepšie?
Čo budeš potrebovať?
- 150 g uvarenej cvikle
- 230 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g zmäknutého masla
- 1 PL olivového oleja
- 2 ČL himalájskej soli
- 100 ml vody
- 2 hrste tekvicových semienok
- ľanové semienka
- sezamové semienka
Postup:
Uvarenú cviklu dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu. Pridáme špaldovú múku a spolu zmiešame. Vznikne veľmi hustá konzistencia cesta, do ktorej zapracujeme na kocky nakrájané maslo a 1 PL olivového oleja. Pridáme soľ, tekvicové jadierka a pomaly pridáváme vodu. Cesto sa trocha lepí na prsty, treba trpezlivosť. Miesime dovtedy, kým nezapracujeme všetky suroviny. Takto pripravené cesto necháme v miske a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Po hodine cesto vyberieme, odstrihneme si papier na pečenie veľkosti plechu a cesto na ňom na tenko rozvaľkáme. Ak sa nám cesto lepí, môžeme vrch trocha posypať múkou. Papier s cestom dáme na plech, prstami dotlačíme cesto ešte do rohov plechu a posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Valčekom zatlačíme semienka do cesta, nakrájame na trojuholníky alebo iné tvary a dáme piecť do rúry na 160 stupňov. Pečieme približne 30 minút alebo do chrumkava.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Voňavé celozrnné muffiny z jabĺčok
Neviete čo s jabĺčkami? Pripravte si muffiny.
Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu
Koláčik, v ktorom sa mieša exotická chuť ananásu a kokosu so sezónnymi orieškami a mrkvou.
V koláči ju takmer necítiť a chutí naozaj fantasticky. Odporúčam k voňavej kávičke alebo dobrému čaju.