18. OKT 2015

Famózna mrkvová tortička

V koláči ju takmer necítiť a chutí naozaj fantasticky. Odporúčam k voňavej kávičke alebo dobrému čaju

Čo budeme potrebovať na tortovú formu s priemerom 20 cm?

  • 40 g ryžovej múky (alebo špaldovej či cícerovej)
  • 30 g proteínu (možno nahradiť múkou)
  • 1 lyžičku škorice
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 5 ks sušených datlí
  • 2 bielka
  • 1 vajíčko
  • 1 veľkú mrkvu
  • 20 ml mandľového mlieka 

Postup: 

V jednej miske zmixujeme vajíčka, datle, nastrúhanú mrkvu a mlieko. V druhej vareškou zmiešame múku, proteín, škoricu a kypriaci prášok. Následne vsypeme suchú zmes do tej mokrej a jemne vareškou zmiešame, aby cesto zostalo nadýchané a vláčne. V tortovej okrúhlej forme pečieme korpus 15-20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Keď upečený korpus vychladne, prekrojíme ho na 2, alebo 3 časti, ktoré môžeme naplniť džemom, tvarohom alebo ovocím. Po niekoľkých minútach plnka mierne vsiakne a koláč bude šťavnatý a vláčny.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Mrkvová nátierka so sezamomMrkvová nátierka so sezamom

Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!

 

 

Mrkvovo-zázvorová krémová polievkaMrkvovo-zázvorová krémová polievka

Mrkva v kombinácii so zázvorom chutí nezabudnuteľne. 

 

Mrkvový krém s kokosovým mliekomMrkvový krém s kokosovým mliekom

Mrkva patrí do oranžovo-žltého fytonutrient spektra. 


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Famózna mrkvová tortička

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.