Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu
Koláčik, v ktorom sa mieša exotická chuť ananásu a kokosu so sezónnymi orieškami a mrkvou.
Čo budeme potrebovať?
- 120 g ananásu (čerstvého, alebo z konzervy)
- 80 g mrkvy
- 50 g vlašských orechov
- 2 vajíčka
- 80 g trstinového cukru
- 125 g múky (bezlepkovej, orechovej, špaldovej…)
- 50 ml kokosového oleja
- 40 g kokosu
- 1 ČL prášku do pečiva (bez lepku a fosfátov)
- 25 g škrobovej múčky
- štipku škorice
- štipku soli
- vanilkový lusk (alebo vanilkový cukor)
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Ananás nakrájame na malé kúsky, mrkvu očistíme a nastrúhame, orechy nasekáme. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkom pridáme cukor a vanilku. Vyšľaháme do hutnej peny. V miske zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva a škoricu. Postupne pridávame do žĺtkovej zmesi a na záver dosypeme strúhaný kokos. Zmes bude poriadne hutná, nezľaknite sa. Vareškou, alebo pokojne aj rukou, vmiešame ananás, orechy a mrkvičku. Úplne na záver primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 stupňov v ľubovoľnej forme. Koláčik nevyrastie extrémne do výšky, preto si nemusíte s výškou formy robiť starosti.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Mrkváčiky so slivkovým lekvárom
Tretinu cesta tvorí práve strúhaná mrkva.
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!
Mrkva a kapučíno? Všetko je možné a navyše to aj skvelo chutí.