Čokoládový raw koláčik
Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte.
10 až 12 porcií
Príprava: 15′
Tuhnutie: 12 hodín
Čo budeme potrebovať na korpus:
- 1 šálka vlašských orechov
- 1,5 šálky datlí
Čo budeme potrebovať na koláč:
- 2 šálky kešu orechov
- 2 PL raw kakaového prášku
- 1 šálka vody
- šťava z 1 limetky
- 1 šálka datlí
- 1/4 šálky kokosového oleja
- 1 zrelé avokádo
- 2 PL ryžového sirupu (môžete zameniť aj za iné sladidlo v tekutej forme – datľový sirup alebo trstinovú melasu, ktorá má však výraznejšiu chuť)
Postup:
V mixéri zmixujeme vlašské orechy najemno a pridáme datle. Mixujeme, až kým sa tieto dve zložky úplne neprepoja. Hmotu natlačíme do formy a vložíme do chladničky.
Všetky zložky na koláč zmixujeme, až kým sa úplne neprepoja. Konzistencia by mala byť asi ako jogurt. Ak je hmota príliš riedka, pridáme viac datlí, kokosového oleja alebo orechov. Ak je príliš hustá, pridáme trošku vody alebo sladidla. Vylejeme na korpus a necháme tuhnúť 12 hodín v chladničke.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Chuť perníka „môžem" hocikedy, nielen na Vianoce.
Mrkva, ryža či olivový olej. To sú iba niektoré zo surovín, ktoré budete potrebovať.
Gaštanový cheesecake s čokoládou
Jesenná dobrota, ktorá pohladí vaše chuťové poháriky.