24. NOV 2016

Gaštanový cheesecake s čokoládou

Jesenná dobrota, ktorá pohladí vaše chuťové poháriky.

Korpus: 

  • 100 g bezlepkových keksíkov 
  • 50 g pomixovaných celých mandlí
  • 2 lyžice kakaa 
  • 40 g masla alebo rastlinného tuku, alebo kokosového tuku

Náplň:

  • 250 g varených gaštanov pomixovaných na múku
  • 500 g krémového tvarohu
  • 100 g horkej čokolády alebo BIO nutelly 
  • 1 vajíčko
  • 100 g sladidla (napr. kokosový cukor)
  • 3 – 4 lyžice rumu alebo podľa chuti

Postup: 

Do okrúhlej formy na papier na pečenie dáme rozdrvenú keksovú zmes s mandľami, pekne uhladíme na korpus a necháme chvíľu v chlade, kým si nepripravíme zmes na cheesecake.

Vyššie uvedené suroviny na plnku dobre zmixujeme ponorným mixérom, vylejeme na korpus a pečieme asi 45 minút na 200 stupňoch. Pri pečení cheesecaku zvyknem mať vždy v rúre aj spodný plech s vodou, ktorý udržuje vlhkosť, ktorú pri pečení potrebujeme. Po upečení ho ešte necháme ešte aspoň hodinu v zatvorenej, vypnutej rúre.

Po dôkladnom vychladnutí ozdobíme roztopenou čokoládou. Ak by vám bolo málo gaštanov, môžeme navrch dať vyšľahanú šľahačku s gaštanmi a sladidlom, alebo už hotovým gaštanovým pyré.

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukruPšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly aj interaktívny recept na zdravú sladkosť. Čiže nezabudnite do prípravy zapojiť deti. 

 

Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi a orechovicouSlivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi

ri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný.

 

Raw karamelová tortaRaw karamelová torta

Po skonzumovaní tejto torty si oblížete všetky prsty. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Gaštanový cheesecake s čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1369
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.