Čokoládovo-mandľové crinkles bez lepku
Crinkles, známe ako čokoládové krehké sušienky, môžu príjemne spestriť jesenné dni.
Potrebujeme:
- 225 g tmavej čokolády na varenie minimálne 50 %
- 180 g trstinového cukru
- 120 g mandľovej múky
- 30 g ryžovej múky
- 30 g kokosovej múky
- 125 g masla živočíšneho 80 % (zmäknutého)
- 2 veľké vajíčka
- 0,05 l mlieka
- vanilka bourbon (štvrť malej kávovej lyžičky)
- 60 g kakaa
- 22 g prášku do pečiva
- štipku soli
Na obalenie:
- 30 g kokosovej múky
- 30 g mandľovej múky
- škorica mletá a lyžica kokosového cukru
Postup:
Vo vodnom kúpeli roztopíme 225 g čokolády. Necháme mierne vychladnúť, nie však úplne stuhnúť. Vymiešame mäkké maslo s cukrom a postupne pridáme vajcia. Vymiešame do krému. Prisypeme vanilku a pomaly vmiešavame roztopenú čokoládu (nesmie byť horúca). Pridáme kakao, múky, prášok do pečiva a štipku soli. Stále pomalšie miešame. Pridáme múky a mlieko na záver na zjemnenie. Vymiešame do hustej lepivej hmoty. Dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladničky alebo na 40 minút do mrazničky.
Z tuhého cesta vytvarujeme dlaňami guľky (mne medzi dlaňami vyjdú vždy disky) vo veľkosti vlašského orecha, obalíme v zmesi na obaľovanie a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechávame medzeru cca 5 cm. Crinkles pečieme cca 12 až 14 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kváskové koláče sú nielen veľmi chutné, ale i zdravé.
Škoricový cheesecake so slivkami a chia želé
Milujete škoricu? Potom vám tento recept dokonale ulahodí.
Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.