Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Čokoládovo-mandľové crinkles bez lepku

Crinkles,  známe ako čokoládové krehké sušienky, môžu príjemne spestriť jesenné dni. 

Čokoládovomandľové crinkles bez lepku
10. OKT 2016

Potrebujeme:

  • 225 g tmavej čokolády na varenie minimálne 50 %
  • 180 g trstinového cukru
  • 120 g mandľovej múky
  • 30 g ryžovej múky
  • 30 g kokosovej múky
  • 125 g masla živočíšneho 80 % (zmäknutého)
  • 2 veľké vajíčka
  • 0,05 l mlieka
  • vanilka bourbon (štvrť malej kávovej lyžičky)
  • 60 g kakaa 
  • 22 g prášku do pečiva
  • štipku soli

Na obalenie:

  • 30 g kokosovej múky
  • 30 g mandľovej múky
  • škorica mletá a lyžica kokosového cukru

Postup: 

Vo vodnom kúpeli roztopíme 225 g čokolády. Necháme mierne vychladnúť, nie však úplne stuhnúť. Vymiešame mäkké maslo s cukrom a postupne pridáme vajcia. Vymiešame do krému. Prisypeme vanilku a pomaly vmiešavame roztopenú čokoládu (nesmie byť horúca). Pridáme kakao, múky, prášok do pečiva a štipku soli. Stále pomalšie miešame. Pridáme múky a mlieko na záver na zjemnenie. Vymiešame do hustej lepivej hmoty. Dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladničky alebo na 40 minút do mrazničky.

Z tuhého cesta vytvarujeme dlaňami guľky (mne medzi dlaňami vyjdú vždy disky) vo veľkosti vlašského orecha, obalíme v zmesi na obaľovanie  a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechávame medzeru cca 5 cm. Crinkles pečieme cca 12 až 14 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kváskový kysnutý koláčKváskový kysnutý koláč

Kváskové koláče sú nielen veľmi chutné, ale i zdravé. 

 

Škoricový cheesecake so slivkami a chia želéŠkoricový cheesecake so slivkami a chia želé

Milujete škoricu? Potom vám tento recept dokonale ulahodí. 

 

Fit cheesecakeFit cheesecake

Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čokoládovo-mandľové crinkles bez lepku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.