Čokoládové mafiny s mandľovým maslom
Spojenie čokolády a mandľového masla sľubuje nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
Na cca 12 kusov budete potrebovať:
- 200 g madľového masla
- 30 g rozpusteného bio kokosového masla
- 150 g trstinového cukru (alebo kokosového)
- polievkovú lyžicu vanilkového extraktu
- 2 vajcia (veľkosti L) izbovej teploty
- 250 ml mandľového mlieka, alebo iného rastlinného nápoja
- 50 g kokosovej múky
- 1 prášok do pečiva bez lepku
- 30 g kakaa
- 30 g čokoládových čipsov, alebo nasekanej čokolády 70 až 80 % (bez laktózy a kazeínu)
Postup:
Zmiešajte v mise mandľové maslo, kokosový tuk, cukor a vanilku tak, aby sa dobre spojili. Pridajte žĺtka a mlieko a opäť rozmixujte.
Zmiešajte suché suroviny: kokosovú múku, prášok do pečiva, kakao a zapracujte ich do mokrých surovín.
Z bielok vyšľahajte sneh a postupne ho zapracujte do cesta.
Na záver jemne vmiešajte do masy čokoládové kúsky (čipsy).
Ak by sa vám hmota zdala veľmi mokrá, príliš tekutá, pridajte trochu kokosovej múky. Cesto má mať konzistenciu typickú pre mafiny (jemné liate cesto, podobné ako na bábovku).
Cestom naplňte silikónové, alebo kvalitné papierové formičky na muffiny.
Pečte cca 20 až 25 minút pri teplote 180 °C.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Je veľa spôsobov, ako nahradiť vajíčka pri pečení.
Lahodný a zdravý koláč, ktorý je plný tých najlepších ingrediencií.
Avokádovo-čokoládové cookies s chia
ednoduché, chutné a zdravé. Rozhodne stoja za vyskúšanie.