24. JAN 2017

Klasická bábovka trochu inak

Je veľa spôsobov, ako nahradiť vajíčka pri pečení. 

Recept:

  • 230 g špaldovej múky (dala som pol na pol bielej a celozrnnej)
  • 60 g rozpustenej horkej čokolády
  • 80 g rastlinného oleja
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny 
  • 2 lyžičky vínneho alebo jablkového octu, alebo citrónovej šťavy 
  • 150 g trstinového alebo kokosového cukru (môžete znížiť aj množstvo cukru a pridať banán)
  • 1 vanilkový cukor
  • 160 – 170 ml rastlinného mlieka 
  • do cesta môžete pridať aj rozmixovanú cukinu (asi 10 cm menšej cukiny)

Postup: 

Sypké suroviny navážime, pridáme mokré, dobre zamiešame – okrem čokolády, ak chceme mať dvojfarebné cesto. Alebo ju môžeme pridať do celého cesta – bábovka bude čisto čokoládová. Pre čokoholikov odporúčam poliať ešte čokoládovou polevou – kokosový olej, kakao, cukor.

Cesto dáme do vymastenej bábovkovej formy a pečieme minimálne 30 minút na 180 stupňov v predhriatej rúre. To, či je bábovka naozaj dobre upečená, zistíte špajdľou zapichnutou do cesta. Ak je suchá, bábovka je hotová.

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Mrkvový koláčMrkvový koláč

Lahodný a zdravý koláč, ktorý je plný tých najlepších ingrediencií. 

 

Hurmikaki tortaHurmikaki torta

Hurmikaki sú najlepšie surové bez tepelnej úpravy, využije sa tak vysoký obsah vitamínu C. 

 

Jablkový chliebJablkový chlieb

Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase. 

 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Klasická bábovka trochu inak

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1251
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.