Chutný chia puding s kakaovým stredom
Chia semienka majú zázračnú vlastnosť – spomaľujú vstrebávanie cukrov do organizmu.
Počet porcií: 8
Ingrediencie
- 120 g chia semienok
- 100 g mandlí blanšírovaných
- 4 veľké banány
- 0,5 l kokosového mlieka
- 2 PL kakaa
- 4 PL trstinového alebo kokosového cukru, alebo javorového sirupu
Postup
Najprv sme si vyrobili domáce mandľové mlieko. Mandle sme nechali postáť 2 hodiny v 0,5 litra vody, ideálne je 6 až 8 hodín. Potom sme ich rozmixovali. Pri klasickom mandľovom mlieku sa ešte táto zmes cedí. My sme to nechali tak, aby sme mali puding krémovejší.
Chia semienka si namočíme do vody tak, aby zväčšili svoj objem.
Mixérom rozmiešame polovicu banánov aj cukru a aj mandľového mlieka. Nakoniec pridáme polovicu chia semienok a rozdelíme na porcie. Bude to prvá vrstva.
Zvyšné suroviny rozmixujeme, pridáme kakao a nakoniec primiešame ešte chia semienka. Túto vrstvu dávame na prvú vrstvu.
Zdroj: ravita.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Obrátený marhuľový koláč s karamelom
Do koláčika idú tie najlepšie ingrediencie, ako napríklad ciroková múka, maslo ghí či kokosový cukor.
Energetické proteínové guľky s orechovým maslom
Už len pri pomyslení na kombináciu orechového masla, medu, ovsených vločiek a chia semiačok sa nám zbiehajú slinky.
Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok.