Chrumkavé bezlepkové pagáčiky
Mrkva, ryža či olivový olej. To sú iba niektoré zo surovín, ktoré budete potrebovať.
Recept na 50 pagáčikov
Doba prípravy: 60 minút
Suroviny:
- 170 g mrkvy
- 300 g múky z hnedej (natural) ryže
- 180 g bieleho cottage cheesu
- 100 ml olivového oleja
- 1 vajce
- 12 g kypriaceho prášku z vínneho kameňa
- soľ
- 2 PL ľanových semiačok
- 2 ČL kurkumy
- 2 PL olivového oleja na podusenie mrkvy
- formičku na vykrajovanie s priemerom 3,5 cm
Postup:
Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. Krátko orestujeme na olivovom oleji. Medzitým si pripravíme cesto. Spojíme múku s vínnym kameňom, kurkumou a ľanovými semiačkami, pridáme cottage cheese, vajce a olej. Pridáme podusenú mrkvu a všetko spolu zmiešame. Vypracujeme cesto. Necháme 30 minút odpočívať. Po 30-tich minútach si vyvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Ak sa bude cesto lepiť, pomúčte si pracovnú dosku.
Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dozlatista cca 15 minút na 180 stupňov.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tataráčik nielen pre vegetariánov.
Veľmi rada používam do chlebíka aj pivo. Čím tmavšie a silnejšie použijete, tým bude cesto hutnejšie.
Celozrnný chlieb s grahamovou múkou
Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníčky.