Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Chrumkavé bezlepkové pagáčiky

Mrkva, ryža či olivový olej. To sú iba niektoré zo surovín, ktoré budete potrebovať. 

Chrumkavé bezlepkové pagáčiky
29. NOV 2016

Recept na 50 pagáčikov

Doba prípravy: 60 minút

Suroviny: 

  • 170 g mrkvy
  • 300 g múky z hnedej (natural) ryže
  • 180 g bieleho cottage cheesu
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 vajce
  • 12 g kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • soľ
  • 2 PL ľanových semiačok
  • 2 ČL kurkumy
  • 2 PL olivového oleja na podusenie mrkvy
  • formičku na vykrajovanie s priemerom 3,5 cm

Postup: 

Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. Krátko orestujeme na olivovom oleji. Medzitým si pripravíme cesto. Spojíme múku s vínnym kameňom, kurkumou a ľanovými semiačkami, pridáme cottage cheese, vajce a olej. Pridáme podusenú mrkvu a všetko spolu zmiešame. Vypracujeme cesto. Necháme 30 minút odpočívať. Po 30-tich minútach si vyvaľkáme cesto na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Ak sa bude cesto lepiť, pomúčte si pracovnú dosku.

Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dozlatista cca 15 minút na 180 stupňov. 

Zdroj: zhravo.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Vegetariánsky tataráčikVegetariánsky tataráčik

Tataráčik nielen pre vegetariánov.

 

 

Chlebové pivné žemličkyChlebové pivné žemličky

Veľmi rada používam do chlebíka aj pivo. Čím tmavšie a silnejšie použijete, tým bude cesto hutnejšie.

 

Celozrnný chlieb s grahamovou múkouCelozrnný chlieb s grahamovou múkou

Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníčky.


Autor článku

Zhravo.sk

Zhravo .sk

Zhravo vzniklo spojením slov, ktoré tvoria základnú myšlienku nášho blogu a to zdravo a hravo. Sme manželia Grófovci a máme ...obrovskú radosť z toho, že sme našli spôsob, ako sa cítiť naozaj fit prostredníctvom zlepšenia životosprávy. Zistili sme, že žiť zdravo je naozaj jednoduché. Racionálny prístup k výžive nám prináša samé pozitíva a tento blog je tu na to, aby sme sa o ne s Vami delili.

www.zhravo.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Chrumkavé bezlepkové pagáčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.