Suroviny:
- 250 g 70 % čokolády
- 5 vajíčok
Postup:
3/4 čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď je čokoláda roztopená, primiešame 5 žĺtok a poriadne premiešame. Vyšľaháme 5 bielok so štipkou soli a opatrne primiešame do hmoty. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a vložíme na 8 minút do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Necháme vychladnúť a odložíme na 12 hodín do chladničky. Najlepšie na druhý deň vo vodnom kúpeli roztopíme zvyšok čokolády, koláč polejeme a necháme stuhnúť.
Zdroj receptu: Viktor Vincze
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravá nepečená kokosová roláda
Je pripravená rýchlo a chutí božsky.
Zdravá torta pre všetky maškrtné jazýčky.
Tekvicové lievance so zázvorom
Výborné na raňajky.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)