30. OKT 2015

Zdravá čokoládová torta

Zdravá torta pre všetky maškrtné jazýčky.

Suroviny na cesto: 

  • 1 hrnček datlí bez kôstiek
  • 2/3 hrnčeka nepraženého kakaa
  • 3 hrnčeky vlašských orechov, môžu byť aj iné orechy
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja (podľa potreby, ak cesto nebude držať spolu)

Postup:

Orechy pomeľte spolu s kakaovým práškom na múčku. Datle s troškou horúcej vody rozmixujte ručným mixérom na sirup. Pridajte ku kakaovým orechom a v kuchynskom robote vymiešajte na cesto. Keď už bude držať spolu, tak zmes “utľapkajte” na spodok tortovej formy.

Suroviny na čokoládový krém: 

  • 1 avokádo
  • 2 lyžičky nepraženého kakaa
  • 6 datlí, alebo iného sladidla (javorový sirup, ryžový sirup, agave, jačmenný slad…)
  • 200 g malín

Postup:

Avokádo rozkrojte na polovicu, vyberte kôstku a lyžičkou vydlabte vnútro. Datle rozmixujte s troškou horúcej vody na jemný krém a pridajte k avokádu. Spolu s kakaom rozmiešajte na jemnú penu. Rozotrite na cesto a navrch poukladajte čerstvé maliny.

Suroviny na polevu z kešu orieškov:

  • 2 hrnčeky kešu orieškov
  • 2 hrnčeky vody
  • šťava z 1 a 1/2 citróna
  • 1/3 hrnčeka javorového sirupu
  • štipka vanilky a soli
  • 1 hrnček vody
  • 1 čajová lyžička agar-agar (zahusťovadlo vyrobené z rias)

Postup:

V mixéri rozmixujte kešu orechy, citrón, javorový sirup, vanilku, soľ a vodu na jemný krém. Potom si dajte variť vodu zmiešanú s agar-agar a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte 1 minútu a pridajte do krémovej polevy. Rýchlo vylejte na koláč a nechajte odstáť v chladničke aspoň 20 minút.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bezlepkový koláč z makovej múkyBezlepkový koláč z makovej múky

Vymysleli sme pre vás recept na úžasný ľahký makový koláč s použitím kokosového mlieka a dokonca aj alternatívu bez cukru s použitím banánov a medu.

 

 

Cviklová tortaCviklová torta bez lepku a laktózy

Cviklová torta je výnimočne chutná a zdravá. 

 

Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múkyJablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Namiešala som 3 druhy múk a ako tukovú zložku som použila maslo a jogurt. 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zdravá čokoládová torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.