Bezlepkové perníčky
Základom je buď teffová, alebo tapioková, alebo ciroková múka.
Suroviny:
- 300 g múky – buď 150 g teffovej a 150 g tapiokovej múky, ALEBO 100 g teffovej, 100 g tapiokovej, 100 g cirokovej múky
- 150 g medu
- 80 g masla
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 2 čajové lyžičky perníkového korenia
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
Postup:
Všetko okrem múky som dala do hrnca a vo vodnom kúpeli rozpustila, trošku som to miešala (asi 5 minút), zložila z ohňa a nechala oddychovať asi 10 minút a pridala som múku. Vymiesila som cesto a nechala minimálne cez noc v chladničke. S cestom sa výborne robilo napriek tomu, že je bezlepkové.
Na niektoré perníčky som dala trošku domáceho slivkového lekváru bez cukru a vtlačila naň vlašský orech. Je to zaujímavá chuť. Lekvár mi pekne držal, vôbec nestekal.
Pred upečením môžete perníky potrieť vajíčkom, ak chcete, aby sa pekne leskli.
Pečieme ich na 180 stupňov Celzia maximálne 10 minút.
Zdroj: zdravepecenie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Už pomaly premýšľate nad vianočným pečením? Máme tu pre vás ďalšiu skvelú inšpiráciu.
Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte.
Chuť perníka „môžem" hocikedy, nielen na Vianoce.