Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Bezlepkové perníčky

Základom je buď teffová, alebo tapioková, alebo ciroková múka.

Bezlepkové perníčky
7. DEC 2016

Suroviny: 

  • 300 g múky – buď 150 g teffovej a 150 g tapiokovej múky, ALEBO 100 g teffovej, 100 g tapiokovej, 100 g cirokovej múky
  • 150 g medu
  • 80 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 2 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Postup: 

Všetko okrem múky som dala do hrnca a vo vodnom kúpeli rozpustila, trošku som to miešala (asi 5 minút), zložila z ohňa a nechala oddychovať asi 10 minút a pridala som múku. Vymiesila som cesto a nechala minimálne cez noc v chladničke. S cestom sa výborne robilo napriek tomu, že je bezlepkové.

Na niektoré perníčky som dala trošku domáceho slivkového lekváru bez cukru a vtlačila naň vlašský orech. Je to zaujímavá chuť. Lekvár mi pekne držal, vôbec nestekal.

Pred upečením môžete perníky potrieť vajíčkom, ak chcete, aby sa pekne leskli.

Pečieme ich na 180 stupňov Celzia maximálne 10 minút.

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Parížske rožkyParížske rožky

Už pomaly premýšľate nad vianočným pečením? Máme tu pre vás ďalšiu skvelú inšpiráciu.

 

Čokoládový raw koláčikČokoládový raw koláčik

Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte. 

 

Perníkový závinPerníkový závin

Chuť perníka „môžem" hocikedy, nielen na Vianoce.


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bezlepkové perníčky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.