Parížske rožky
6. DEC 2016

Parížske rožky

Už pomaly premýšľate nad vianočným pečením? Máme tu pre vás ďalšiu skvelú inšpiráciu.

Cesto:

  • 2 bielka
  • 100 g pomletých orechov (50 g vlašských, 50 g lieskovcov)
  • 50 g kokosového cukru (nízky glykemický index)

Postup: 

Bielka vyšľaháme do peny, pridáme orechy a cukor a premiešame. Zmesou naplníme cukrárske vrecko  a vytláčame asi 3 – 4 cm rožky na plech pokrytý papierom na pečenie.  Netreba ich dávať ďaleko od seba, pri pečení už nenarastú. Z tejto dávky vychádza asi 1 plech. Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov asi na 20 minút, je to však individuálne podľa typu rúry, rožky by nemali stmavnúť. Cesto treba len tak dobre vysušiť.

Krém:

  • 100 g masla
  • 2 lyžice kakaa (alebo môžete skúsiť roztopiť aj horkú čokoládu)
  • 2 žĺtka
  • 40 g kokosového cukru
  • štipku škorice – môžete pridať a nemusíte, škorica však znižuje hladinu cukru v krvi a pri pravidelnej konzumácii zlepšuje inzulínovú rezistenciu

Postup: 

Žĺtka s cukrom vyšľaháme nad parou na hustejšiu  penu, odstavíme z vodného kúpeľa a šľaháme do vychladnutia. Vajíčkovú penu zmiešame s maslom a kakaom, dáme ju do cukrárskeho vrecka a naplníme vychladnuté rožky. Naplnené rožky dáme do chladu, aby plnka stuhla a dala sa namáčať v čokoláde.

Poleva:

  • 100 g horkej čokolády 
  • 50 g masla alebo kokosového oleja

Postup: 

Ingrediencie zahrejeme vo vodnom kúpeli v malej miske a stuhnuté rožky ponamáčame.

Zdroj: zdravepecenie.sk

Zdroj foto: Mish Neumann Photography

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Čokoládový raw koláčikČokoládový raw koláčik

Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte. 

 

Perníkový závinPerníkový závin

Chuť perníka „môžem" hocikedy, nielen na Vianoce.

 

Chrumkavé bezlepkové pagáčikyChrumkavé bezlepkové pagáčiky

Mrkva, ryža či olivový olej. To sú iba niektoré zo surovín, ktoré budete potrebovať. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Parížske rožky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1466
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.