Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Batátovo-mandľové koláčiky

Dobrota, ktorá vás dostane.

Batátovo mandľové koláčiky
24. JUN 2016

Potrebujeme

  • 170 g mandľového masla 
  • 140 g živočíšneho masla kravského 82 %
  • 160 g trstinového cukru
  • 150 g batátov uvarených a olúpaných
  • 100 g pohánkovej múky
  • 110 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 180 g ovsenej múky
  • 50 g pomarančovej  šťavy
  • 1 malá lyžička citrónovej kôry (sušenej alebo z čerstvých citrónov)
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny
  • 1 malá lyžička cejlónskej škorice
  • troška mletého kardamónu a badiánu

Postup

Batáty v šupke  dôkladne umyjeme  a  uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a olúpeme ich.  Kravské maslo roztopíme, nesmie byť horúce,  a v miske vymiešame  s mandľovým maslom a cukrom. Pridáme  škoricu, badián, kardamóm, vajíčko  izbovej teploty a vymiešame. Batáty v inej miske roztlačíme dohladka vidličkou a vmiešame do zmesi. Na záver prisypeme múky, sódu bikarbónu, kôru z citróna a pomarančovú šťavu. Ak dáte citrónovú šťavu, budú mať sviežejší tón chuti. Vypracujeme hustejšie lepivé a mastnejšie cesto. Dáme schladiť na hodinu do chladničky, pretože sa budú z neho lepšie tvarovať  guľôčky. Plech vystelieme papierom na pečenie a tvarujeme  guľôčky o priemere cca 3 cm. Dodržujeme rozostupy. Pri tejto veľkosti  by vám malo vyjsť  približne 60 ks. Pečieme cca 18 minút. Z plechu ich dajte vychladnúť na drevenú podložku. Vychladnuté ich uložte do papierovej krabice.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

muffiny s jahodovým krémomMuffiny s jahodovým krémom

Muffiny, ktoré budete milovať. 

 

bezlepkové palacinky ako od babičkyBezlepkové palacinky ako od babičky

Na palacinkách si môžu pochutnať aj celiatici. 

 

Pomarančová tortaPomarančovo-škoricový koláč

Na nedeľné popoludnie ako stvorený, čo poviete? 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Batátovo-mandľové koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.