Arašidové rožteky
Skvelá správa nielen pre celiatikov – rožteky sú bez lepku.
Porcie: 3 plechy (menšia várka)
Suroviny:
- 250 g bezlepkovej zmesi na pečenie Bake a cake
- 50 g arašidovej múky (adven)
- 200 g masla
- 70 g zmixovaného trstinového cukru na práškový cukor
- 30 g cukru muscovado zmixovaného na práškový cukor
- 2 žĺtka
Postup:
Do misy dajte postupne obe múky, zmäknuté maslo a rozmixovaný cukor (môžete kľudne zmixovať dohromady ako zmes). Pridajte dva žĺtky a rukami vypracujte hladké a hlavne kompaktné cesto. Na miesení si dajte záležať. Zabaľte do fólie a nechajte odpočinúť, ideálne cez noc.
Po odležaní si cesto vyberte z chladničky a začnite s ním pracovať ešte keď je stuhnuté – ide to oveľa lepšie. Rozdeľte si cesto na 8 kusov a postupne urobte valčeky v priemere 1 až 1,5 cm. Nožom odkrajujte jednotlivé kúsky, ktoré prstami zahnite a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie (skrátka ako klasické rožky). Pečte v predhriatej rúre na 160 °C približne 15 až 18 minút (záleží od typu rúry). Rožteky nechajte vychladnúť na plechu a až potom ich preložte na tanier či tácku, inak by sa vám lámali.
Zdroj: biochemicka.cz
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kokosovo-mandľové guľky so semienkami chia
Tešíte sa, ako budete na Vianoce maškrtiť? O tom, že sa to dá aj zdravo, vás presvedčí tento recept.
Máme tu pre vás ďalší tip na skvelú vianočnú maškrtu.
Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase.