12. FEB 2016

Medovo-hruškový šalát s parmezánovými čipsami

Broňa Horváthová

Zdravých a chutných šalátov nie je nikdy dosť.

Suroviny na 2 porcie: 

  • 1/2 hlávky ľadového šalátu 
  • 2 pevné hrušky
  • hrsť pekanových orechov
  • 2 PL sezamu
  • 4 PL jemne nastrúhaného parmezánu
  • čerstvo mleté čierne korenie


Zálievka:

  • 1 ČL medu
  • 2 ČL kremžskej horčice
  • 2 PL balzamika
  • poriadna dávka olivového oleja

Postup:

Šalát umyte, nechajte odkvapkať, osušte a natrhajte opatrne na kúsky. Hrušky umyte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na tenké plátky. Z medu, horčice, balzamika a olivového oleja pripravte zálievku. Dôležité je používať metličku, aby sa všetky ingrediencie spojili a dôkladne vymiešali. Trochu zálievky vylejte do misy a rozotrite po okraji. Vsypte listy šalátu, pridajte zvyšok zálievky a opatrne premiešajte, aby bola zálievka na všetkých  listoch.

Na suchej panvici opečte orechy a sezam, stačí krátko, inak zhorknú. Parmezán vymiešame s korením a lyžicou sypeme na plech (vystlaný papierom na pečenie) štyri kôpky. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 5 minút, ale treba kontrolovať. Keď sa vytvorí sa chrumkavá zlatá mriežka, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Hrušky poukladáme na šalát, pridáme orechy, sezam a parmezánové čipsy.

Zdroj: www.delissima.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)

Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera. 

 

Žeruchovo rajčinový šalátik so sezamomŽeruchovo-rajčinový šalát so sezamom

Osviežujúci šalát na každý deň. 

 

 

Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkomZeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom

Ľahký šalát vhodný aj na obed. 

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Medovo-hruškový šalát s parmezánovými čipsami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.