22. AUG 2016

Bazalkovo-ricottová nátierka

Zdravá a chutná nátierka pre všetkých, ktorí majú radi bazalku. 

Suroviny na nátierku:

  • 100 g ricotty
  • 1 PL limetkovej šťavy
  • 2 PL olivového oleja
  • hrsť bazalky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Ďalej budeme potrebovať:

  • 1 baklažán
  • sušené paradajky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

Všetky suroviny na nátierku spolu rozmixujeme. Baklažán si jemne osolíme a necháme 10 minút odstáť na servítke, nech pustí šťavu. Potom ho z oboch strán ugrilujeme na panvici. Pečivo podávame s nátierkou, plátkami baklažánu, sušenou paradajkou a pre sviežejšiu chuť môžeme pokvapkať limetkovou šťavou.

Zdroj: foodbloger.com

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cuketový chlieb s vlašskými orechmiCuketový chlieb s vlašskými orechmi

Sezóna cukiet je v plnom prúde. Každé leto vymýšľam a skúšam nové spôsoby, ako ju použiť.

 

Bryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakomBryndzová nátierka s bylinkami a medvedím cesnakom

Nátierku si môžete dať aj na mäso či cestoviny.

 

Nátierka z mungo fazuliekNátierka z mungo fazuliek

Mungo  sú tmavozelené fazuľky, ktoré chuťovo pripomínajú zelený hrášok. 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bazalkovo-ricottová nátierka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.