13. JUN 2016

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Paradajky, hlavne tepelne upravené, sú bohaté na lykopén. 

Suroviny

  • 1 červená paprika, prekrojená na polovicu
  • 500 g čerstvých olúpaných paradajok, pokrajaných na kocky
  • 1 konzerva celých paradajok
  • 250 ml vody (čistej alebo so zeleninovým bujónom)
  • 4 lyžice kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)
  • 6 strúčikov cesnaku, rozpučeného
  • 1/2 ČL papriky
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 ČL čili
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL mletej rasce
  • 1 konzerva bielej fazule, precedená a opláchnutá
  • 1/4 hrnčeka mandlí alebo kešu
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Papriku dajte do vyhriatej rúry na 200 °C a grilujte asi 8 minút. Po vytiahnutí ju prikryte papierovou utierkou a nechajte vychladnúť. Potom olúpte kožu.
V hrnci si zohrejte olej a asi dve tretiny cesnaku. Jemne opražte a pridajte čerstvé a aj konzervované paradajky a vodu, premiešajte a pridajte 1 ČL soli, 1 ČL rasce, kurkumu, chilli a papriku. Priveďte do varu, stíšte a nechajte variť asi 20 minút. Pridajte pokrájanú papriku a polievku rozmixujte dohladka.
Na plechu zmiešajte fazuľu, orechy, zvyšnú soľ, rascu, cesnak a chilli. Pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a pečte v rúre pri 200 °C asi 10 minút. Premiešajte iba raz.
Polievku naservírujte na tanier, pridajte fazuľu a ozdobte s petržlenovou vňaťou.

Zdroj: Eva Blaho

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rybacia polievka so špenátom a misomRybacia polievka so špenátom a miso pastou

Táto polievka je skutočná výživová dávka proti osteoporóze, anémii, na pružné a zdravé cievy a vôbec liek pre telo. 

 

 

Netradičná polievkaNetradičná polievka

Polievka, ktorá chutí výborne.

 

Hlivová polievka s tymiánovými knedličkamiHlivová polievka s tymianovými knedličkami

Zasýti i ohreje. 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.